ОСТАННІ НОВИНИ

Станік вважає, що її звільнили незаконно

|

Сюзанна Станік вважає своє звільнення з посади судді Конституційного Суду незаконним. Про це вона заявила в інтерв’ю «НТН», відзначивши, що не порушувала присяги , передає proUA.

Вона також відзначила, що указ Президента від 1 травня про її відставку не ґрунтується на відповідній процедурі. Адже згідно із законом про Конституційний Суд та його регламентом – питання про порушення присяги спочатку повинна розглянути спеціальна комісія, яка потім свої висновки передає до Верховної Ради.

У статті ж 126 Конституції, на яку посилається Президент, записано, що частину суддів звільняє той орган, який її призначив.

Станік, зокрема, відзначила: «На сьогодні Президент рівновагу порушив. Тому що Закон про КС говорить, в разі якщо суддя КС порушив присягу чи він обраний з‘їздом суддів, чи він обраний ВР, чи призначений Президентом – це питання вирішує Верховна Рада. Тому, говорячи про Указ, в мене виникла думка – чи має право на сьогодні Президент України тлумачити Конституцію і закони України. Правове поле нашої держави говорить, що ні! Тому що 150 Стаття Конституції такі повноваження надає лише Конституційному Суду».

Нагадаємо, що указом від 1 травня Президент звільнив з посади судді Конституційного Суду України Сюзанну Станік. Станік звільнено у зв’язку з порушенням присяги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *