ОСТАННІ НОВИНИ

Міносвіти хоче заборонити школярам користуватися мобілками

|

Міністерство науки і освіти має намір обмежити використання мобільних телефонів у школі. Про це журналістів повідомив міністр освіти Станіслав Ніколаєнко, передає « proUA ».

«Щодо звернень з приводу використання мобільних телефонів дітьми, то до нас звертається багато батьків і вчителів», – сказав Ніколаєнко.

За його словами, розмови дітей під час навчального процесу, а також зйомки за допомогою мобільних телефонів значно заважають проведенню уроків у школах.

У зв’язку з цим Міносвіти звернулося до посольств України в різних країнах, щоб дізнатися досвід інших країн у подоланні цієї проблеми.

За словами Ніколаєнка, деякі з країн обмежили використання мобільних телефонів у школах, а деякі заборонили здійснювати відео- і фотографування на уроках.

Ніколаєнко повідомив, що Міносвіти має намір порадитися з Мін’юстом з цього питання ухвалити відповідне правове рішення. «…Обмежимо використання мобільних телефонів у школах», – сказав Ніколаєнко.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів у квітні затвердив концепцію державної цільової соціальної програми «Школа майбутнього» на 2007 – 2010 рік.

У липні 2006 року Кабмін своїм розпорядженням затвердив концепцію державної програми розвитку освіти на 2006 – 2010 роки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *