ОСТАННІ НОВИНИ

У Стрийському парку тепер ростимуть сакури

|

Сьогодні у Стрийському парку посадили алею на честь воїнів-авіаторів Української галицької армії. Ініціатива такої акції належала командирові повітряного командування «Захід», генералові-лейтенанту Петрові Осипенку.

За словами пана Осипенка, місце для висадки дерев (а це клумба біля кінотеатру «Львів») вибране не випадково. Адже основоположником першої української авіації –авіації УГА був син великого Каменяра Петро Франко. «Саме на цьому місці колись був стадіон, на якому грав у футбол Петро Франко», – зазначив генерал-лейтенант.

Цікаво, що на алеї військові висадили 30 японських сакур, які спеціально привезли із Закарпаття. «Ціна одного деревця сакури – 50 доларів, але нам їх подарували», – наголосив пан Осипенко. Як повідомив кореспондентові Західної інформаційної корпорації директор ЛКП «Зелений Львів» Андрій Рожнятовський, деревця сакури мають прижитися у нашому місті. «Сакура не любить сильних морозів, але відомо, що їх найближчі 10-15 років не має бути», – зазначив пан Рожнятовський.

Милуватимуть око львів’ян не лише сакури, а й спіреї та фурзиції. Ці кущі військовим подарували в ЛКП «Зелений Львів». За словами Андрія Рожнятовського, «Зелений Львів» таким чином прагне допомогти місту. Повідомляє ЗІК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *