ОСТАННІ НОВИНИ

Голови ОДА Західних областей просять Ющенка втрутитися у процес перепоховання українців у Польщі

|

Голови обласних державних адміністрацій та обласних рад Західних областей України просять Віктора Ющенка особисто втрутитися в ситуацію щодо виконання угоди між урядом України і Республіки Польща про збереження місць пам’яті і поховання жертв війни та політичних репресій від 21 березня 1994 року.

Як повідомляє офіційний сайт ЛОДА, відповідне звернення вони прийняли під час сьогоднішньої наради голів державних адміністрацій та обласних рад Львівської, Волинської, Івано-Франківської, Рівненської, Тернопільської та Закарпатської областей.

«Ми, голови обласних державних адміністрацій та обласних рад західних областей України, висловлюємо свою стурбованість станом справ щодо фінансування урядом України робіт з відновлення українських військових цвинтарів та впорядкування місць поховання українців на території Республіки Польща», – йдеться у зверненні.

6 червня 2005 року у Варшаві представники України та Польщі підписали Протокол реалізації впродовж 2005 – 2007 років угоди між урядом України і урядом Республіки Польща про збереження місць пам’яті і поховання жертв війни та політичних репресій від 21 березня 1994 року. Відповідно, українська сторона заявила про намір виконати на території Республіки Польща роботи на 44-х об’єктах.

«На жаль, роботи з виконання положень цього Протоколу ведуться вкрай незадовільними темпами. На цей час із переліченого завершено та урочисто відкрито за участі президентів України та Республіки Польща лише один об’єкт у с. Павлокома. Роботи з проектування та спорудження цього меморіалу було профінансовано з Державного бюджету, львівського обласного бюджету та за допомоги місцевих спонсорів Львівщини.

Просимо Вашого особистого втручання з метою виправити ситуацію та домогтися виконання положень Протоколу. Зволікання уряду України у вирішенні таких важливих питань шкодить не тільки міжнародній репутації нашої держави, а й викликає стурбованість громадськості, особливо на теренах західних областей України», – зазначено у звернені.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *