ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові буде пам’ятник жертвам депортаційної політики у ХХ столітті

|

У Львові спорудять пам’ятник жертвам депортаційної політики у ХХ столітті. Так вирішили учасники сьогоднішньої наради щодо виконання Указу Президента України „Про заходи до 60-х роковин операції «Вісла»”.

Як повідомляє офіційний сайт ЛОДА, у нараді взяли участь голови державних адміністрацій та обласних рад Львівської, Волинської, Івано-Франківської, Рівненської, Тернопільської та Закарпатської областей.

Зокрема, учасники ухвалили рішення щодо надання з обласних бюджетів Львівської, Волинської, Івано-Франківської, Рівненської, Тернопільської та Закарпатської областей коштів на спорудження у Львові пам’ятника жертвам депортаційної політики у ХХ столітті. Керівники областей домовилися створити конкурсну комісію для визначення найкращого проекту, до якої увійдуть представники цих областей.

Присутні вирішили на наступній нараді розглянути питання про взяття під патронат упорядкування місць поховання українців на території Польщі.

Серед іншого, під час наради обговорено питання відзначення 65-річчя УПА та 100-річчя від дня народження Романа Шухевича на регіональних та загальнодержавному рівнях. Зокрема, прийнято рішення створити виконавчий комітет та розробити спільну концепцію святкування роковин.

Також голови обласних державних адміністрацій та обласних рад Західних областей України прийняли Звернення до Президента України, в якому висловили свою стурбованість станом справ щодо фінансування урядом України робіт з відновлення українських військових цвинтарів та впорядкування місць поховання українців на території Республіки Польща.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *