ОСТАННІ НОВИНИ

Під носом у міськради без дозволу розкопують дитячий майданчик?

|

На розі вулиць Краківської та Вірменської на території дитячого майданчика без будь-яких дозволів проводитимуть археологічні розкопки. Принаймні вже зараз там встановлюють високу дерев’яну огорожу.

Директор департаменту містобудування Львівської міської ради Андрій Павлів запевнив, що роботи на території майданчика припинять, поки не з’ясують, хто дозволив, без відома мерії, проводити там розкопки чи встановлювати огорожу. Однак чоловік, що курує роботу на майданчику, запевнив: роботи не припинять, бо є дозвіл управління охорони культурної спадщини ЛОДА.

Однак такого документа, за словами начальниці управління охорони історичного середовища Лілії Онищенко, не достатньо. «До нас у лютому звернулося ТзОВ «Будінвест», яке попросило дозволу на проведення археологічних досліджень, однак ми повідомили, що для цього потрібно відкритий лист Академії наук та дозвіл державного органу охорони культурної спадщини. Після того вони до нас не зверталися», – розповіла вона.

Андрій Павлів у свою чергу запевнив, що зараз зустрінеться із представниками облдержадміністрації, які надали дозвіл на проведення таких робіт і з’ясує, що на цьому місці хочуть збудувати чи зробити. «Місто жодних дозволів не давало, а земля ця в комунальній власності міста», – додав він.

За його словами, зараз у мерії ініціюють службове розслідування цього факту та встановлять, хто в цьому винен. Щодо відшкодування збитків, то тут, за словами Андрія Павліва, усе залежить від того, юридична це чи фізична особа.

«Штрафи щодо самочинного будівництва будуть відповідно до чинного законодавства: для юридичних осіб – 50 відсотків вартості проведених робіт, а для фізичних – значно менші», – пояснив пан Павлів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *