ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські «запорожці» вирушили на міжнародні авто-ретро фестивалі

|

10 автомобілів львівського авто-фан-клубу власників «Горбатих запорожців «ЗАЗ-КОЗАК» урочисто стартували на міжнародні авто-ретро та фольклорні фестивалі до Ридзини (Польща). Участь в автопробігу бере 24 члени фан-клубу, віком від 18 до 67 років, а також восьмеро «Козаків гетьмана Мазепи».

“ Родзинкою ” цьогорічних перегонів є те, що в Ридзині буде проходити Перший міжнародний фестиваль бароко, участь e якому братимуть представники Німеччини, Франції, Польщі та України. «Оскільки пізнє бароко в нас асоціюється з козаками гетьмана Мазепи, то представники України на фестивалі будуть у козацьких строях. Вони стрілятимуть із гармати, варитимуть куліш та медовуху», – зазначив член авто-фан-клубу Євген Кравс.

Маршрут автопробігу колони антикварних автомобілів «Запорожець» та театралізованого козацького ансамблю «Козаки гетьмана Мазепи» проходитиме через польські міста-побратими Львова – Жешув, Краків та Вроцлав. Делегація везе до польських колег промоційні матеріали про Львів та офіційні запрошення Президентам міст-побратимів узяти участь у святкуванні Дня міста Львова-2007. До речі, саме до святкування Дня Львова, 5 травня, і мають повернутися учасники автопробігу.

Крім цього, передбачається, що у Вроцлаві українська делегація проведе низку акцій на підтримку футбольного чемпіонату «Євро-2012»

Що ж стосується фінансування міжнародного автопробігу «Горбатих запорожців «ЗАЗ-КОЗАК», то, за словами Євгена Кравса, уся поїздка відбуватиметься за спонсорські кошти, із міського бюджету на проведення акції коштів не виділено. Міська влада забезпечила учасників автопробігу лише промоційними матеріалами.

Загалом акція проходить під патронатом міського голови Львова та Генерального консула Республіки Польща у Львові. Партнери проекту Корпорація «Галнафтогаз», яка забезпечила запорожці пальним, Корпорація «Хлібпром», яка випекла подарункові короваї, Львівський Національний театр опери та белети, що забезпечив козаків костюмами, а також ПП «Пластик» та страхова компанія «ПроСТО»,

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *