ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські «хрущовки» модернізовуватимуть?

|

Будівлі, збудовані у 50-роках і краще відомі як «хрущовки», потребують негайної модернізації. Як розповів під час сьогоднішнього брифінгу начальник відділу містобудівного маркетингу управління архітектури Валерій Хижняк, відділ уже звернувся до міського керівництва з пропозицією підготовки відповідної програми. Йдеться про визначення певних територій під нові забудови, розробка пілотного проекту, об’єми фінансування.

«У 2005-2006 рр. розробляли програмну реконструкцію житла перших масових серій, адже «хрущовки» перевищили термін експлуатації, потрібна їх модернізація», – розповів Валерій Хижняк. За його словами, теперішнє законодавство розглядає це питання ширше. Тобто, ставиться питання трансформації цих кварталів за участю інвесторів. «Нам треба шукати якісь компенсаційні ділянки для переселення мешканців, створення для них умов, щоб відшкодування відбувалося на нормальних засадах», – додав начальник відділу містобудівного маркетингу управління архітектури. За його словами, містові просто не під силу виконати такі об’єми робіт. «Не можна сказати, що ось 2007 рік, і це вже почалося. Треба провести ґрунтовні дослідження таких речей, і ми зараз лише звернулися з пропозицією до міського керівництва для визначення певних територій, може пілотних проектів, об’єктів фінансування», – розповів Валерій Хижняк.

За його словами, бажаючі інвестори вже є, але до такої масштабної роботи місто ще не дійшло. Поки що найкращий момент для підготовки і розроблення основних принципів, які стануть у пригоді майбутнім інвесторам.

Крім того, Валерій Хижняк наголосив на потребі перенесення офісних споруд із центральних частин міста. За його словами, це нормальна закордонна практика.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *