ОСТАННІ НОВИНИ

МЗС Росії закликав покарати вандалів, які спалили бюст Пушкіна у Львові

|

Міністерство закордонних справ Росії закликає Україну притягати до відповідальності тих, хто спалив бюст російського поета Олександра Пушкіна і розбили 5 вікон Російського культурного центру у Львові. Про це йдеться в коментарі департаменту інформації та преси МЗС Росії, передає proUAз посиланням на «Українські Новини».

Згідно з коментарем, будівлі завдано відчутної матеріальної шкоди, зокрема, підпалено бюст Пушкіна, вибито шибки, пошкоджено приміщення. «Російська сторона не один раз звертала увагу української влади на протиправні дії стосовно Російського культурного центру у Львові. Проте багаторазові обіцянки вжити необхідних заходів залишаються пустим звуком», – сказано в коментарі.

МЗС Росії вважає, що безкарність дає хуліганам можливість і далі здійснювати протиправні дії, кидаючи цим тінь на дружній і добросусідський характер україно-російських відносин. «Російська сторона розраховує, що в Києві та у Львові нарешті зроблять практичні кроки не тільки для пошуку і покарання винних осіб, але і для недопущення подібних провокаційних вилазок у майбутньому», – сказано в коментарі.

Уночі 26 квітня невідомі спалили бюст російського поета Олександра Пушкіна і розбили 5 вікон Російського культурного центру у Львові.

Наприкінці жовтня 2005 Управління Міністерства внутрішніх справ в Львівській області посилило заходи з охорони приміщення Російського культурного центру в Львові у зв’язку з постійними нападами.

Невідомі неодноразово здійснювали напади на будівлю Російського центру: вони розбивали бюст Пушкіна на фасаді будівлі, розписували образливими написами зовнішні стіни будівлі, били вікна і підривали вхідні двері центру.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *