ОСТАННІ НОВИНИ

Проти Мороза і Януковича порушать кримінальні справи?

|

Генеральний прокурор України Святослав Піскун не виключає порушення кримінальних справ проти високопосадовців, які відмовляються виконувати укази Президента України. Про це він заявив в інтерв’ю «5-го каналу», передає proUA .

«Я, наприклад, як юрист чітко знаю, що укази Президента треба виконувати і оцінку указам Президента дає Конституційний Суд. Сьогодні це підлягає юрисдикції Генеральної прокуратури давати оцінку указам Президента. Ми забезпечуємо нагляд за виконанням», – сказав Піскун.

Відповідаючи на питання, чи буде ГПУ переслідувати за невиконання указу Президента спікера парламенту Олександра Мороз, прем’єр-міністра Віктора Януковича та інших міністрів, Піскун сказав: «Не можу зараз, от я ще Прокурор… повернувся дві години на роботу і зразу давати такі оцінки. Кого я буду переслідувати, за що я буду переслідувати. Я готовий тільки сказати одне, що я буду працювати за Законами України. А прізвища кого там, наприклад, це стосується мене мало обходить». При цьому він зазначив, що «не готовий сьогодні, так би мовити, давати обіцянки кому-небудь, що я буду заводити кримінальні справи». «Я нічого не виключаю, що може стосуватися порушення Закону», – сказав він

До того ж Піскун повідомив, що проаналізує справи по Бакаю, Щербаню та фальсифікації виборів 2004-го року.

Як повідомлялося, голова Верховної Ради Олександр Мороз вважає незаконним поновлення Святослава Піскуна на посаді Генерального прокурора.

Нагадаємо, що Президент України Віктор Ющенко на виконання рішення Шевченківського районного суду міста Києва поновив Святослава Піскуна на посаді Генерального прокурора.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *