ОСТАННІ НОВИНИ

З травня діятимуть нові правила пасажирських перевезень залізницею

|

Міністерство транспорту та зв’язку України затвердило нові «Правила перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України», які введуть в в дію з першого травня цього року. Про це повідомляє управління взаємодії зі ЗМІ Укрзалізниці.

Нові правила покликані полегшити придбання квитків пасажирам у період масових перевезень, покращити якість обслуговування та запобігти несанкціонованому обігу квитків. Зокрема, у нових правилах не передбачені 30-відсоткові знижки для перевезення груп пасажирів із 36 осіб і більше та для перевезення в орендованих туристичних поїздах для 300 осіб і більше. Раніше такими знижками зловживали окремі компанії, які замовляли групові квитки з метою подальшого перепродажу. Відтепер, групові перевезення пасажирів за заявками юридичних та фізичних осіб будуть оформлюватись на загальних підставах.

У правилах перевезення, які вступають у дію з 1-го травня, вказуються категорії громадян, які мають право пільгового проїзду на залізничному транспорті. Серед 25 пільгових категорій – діти-сироти, діти-інваліди, учасники та ветерани Великої Вітчизняної війни, пенсіонери за віком, інваліди різних груп, постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи та інші.

Також у нових правилах є окремий розділ, у якому визначені умови надання таких послуг для пасажирів як: резервування місць за заявками для групових перевезень пасажирів; оформлення проїзного (перевізного) документа; повернення платежів за невикористаний повністю чи частково проїзний (перевізний) документ; оформлення проїзного документа в бюро замовлень з послідуючою доставкою за адресою та інше.

Попередні правила перевезень діяли з 1998 року, в 2005 році до них були внесені останні зміни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *