ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині подбали, аби в обасті поменшало абортів

|

У Львівській області зменшиться кількість абортів та показників інвалідності, дитячої та материнської смертності. Принаймні саме це передбачає реалізація програми щодо подолання материнської і дитячої смертності у Львівській області на період 2007-2011 років.

Як повідомляє офіційний сайт ЛОДА, за словами начальник відділу охорони материнства і дитинства Головного управління охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак, метою цієї програми є пріоритетний розвиток медичної допомоги вагітним жінкам, породіллям і дітям, створення дієвої системи профілактики захворювань у новонароджених дітей, забезпечення ранньої діагностики і своєчасної хірургічної корекції вроджених вад у дітей, розвиток виїзної реанімаційної допомоги дітям області, запровадження сучасних протоколів медичної допомоги дітям і матерям.

Також програма передбачає першочергове цільове фінансування заходів, що мають значний вплив на вирішення найгостріших проблем галузі охорони материнства і дитинства. Фінансування Програми здійснюватиметься за рахунок коштів обласного бюджету в межах асигнувань, призначених на охорону здоров`я. Основний акцент фінансування – на модернізацію спеціалізованих реанімаційних відділень для новонароджених у Львівській обласній клінічній лікарні, Львівській обласній дитячій клінічній лікарні “ОХМАТДИТ”, Обласному перинатальному центрі, Львівській обласній дитячій спеціалізованій клінічній лікарні, Міській дитячій клінічній лікарні м.Львова та забезпечення найнеобхіднішим обладнанням для інтенсивної терапії пологових відділень міських і центральних районних лікарень області. Дану програму затвердили на сесіє

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *