ОСТАННІ НОВИНИ

У БЮТ заговорили про позачергові вибори Президента

|

Депутат Верховної Ради Володимир Олійник (фракція Блоку Юлії Тимошенко) виступає за одночасне проведення позачергових виборів Президента і парламенту. Про це Олійник заявив, виступаючи в Раді, передають «Українські новини».

За його словами, зараз політична криза в країні настільки поглибилася, що з неї неможливо вийти тільки шляхом парламентських перевиборів. «Криза настільки поглибилася, що необхідно ставити питання про дострокові вибори і парламенту, і Президента», – сказав Олійник.

Він наголосив, що зараз Президент Віктор Ющенко не належним чином виконує свої конституційні обов’язки.

Олійник зазначив, що відбувається боротьба не за українські інтереси, а міжкланова боротьба. «При такому шахрайстві ми не отримаємо нової якості влади – тому що, якщо буде новий парламент, то залишиться старий Президент», – сказав Олійник.

При цьому він закликав всі політичні сили погодитися на проведення позачергових виборів. «Щоб припинити суперечки: якщо Президент вірить, що його підтримають, і політичні сили вірять, що вони також отримають підтримку виборців, то давайте підемо на ці вибори разом – це буде чесно і відповідально», – сказав Олійник.

При цьому депутат відзначив, що для проведення виборів необхідно внести відповідні зміни до законодавства, щоб забезпечити їхню демократичність. Зокрема, на думку Олійника, необхідно забезпечити відвертість формування виборчих списків партій і блоків.

Крім того, вважає депутат, у разі проведення виборів при існуючій ситуації неможливо буде уникнути зміни адміністративного ресурсу як з боку влади, так і опозиції.

Крім того, будь-яка сторона, що програла на виборах, звертатиметься до судів, що може заплутати ситуацію і привести до необхідності проводити нові вибори.

Як повідомлялося, 2 квітня Ющенко достроково припинив повноваження парламенту, керуючись тим, що коаліція формувалася з порушенням Конституції, а Президент є її гарантом.

Конституційність цього указу розглядається в Конституційному Суді.

26 квітня Ющенка видав новий указ, скасувавши ним указ від 2 квітня і перенісши позачергові вибори Ради з 27 травня на 24 червня, повідомляє proUA.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *