ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати облради розглянули проект програми раціонального використання земель

|

Учора на черговому засіданні постійної комісії з питань використання земель та регулювання земельних відносин Львівської обласної ради депутати розглянули проект Програми охорони раціонального використання земель на 2007 рік, розроблену Львівським обласним головним управлінням земельних ресурсів, передає прес-служба обласної ради.

Фінансування заходів цієї програми здійснюватиметься за рахунок коштів, які надходять на спеціальний рахунок у зв’язку із вилученням сільськогосподарських угідь.

За інформацією заступника начальника обласного головного управління земельних ресурсів Володимира Лиска, цьогоріч очікується один млн. грн. таких надходжень. Ці кошти використовуватимуться для сільськогосподарських потреб, поліпшення угідь та ін. За пропозицією голови постійної комісії з питань використання земель та регулювання земельних відносин Львівської обласної ради Євгена Буби, проект даної програми взяли за основу, а до наступного засідання комісії її члени внесуть свої правки та пропозиції щодо пропорційного розподілу коштів між районами області.

Підтримано звернення начальника Львівського обласного головного управління земельних ресурсів Миколи Пшевлоцького щодо продовження до грудня цього року терміну робіт із розмежування земель державної та комунальної власності Грибовицької сільської ради.

Було розглянуто звернення мешканців с.Луб’яни Миколаївського району, у якому вони висловлюють свою стурбованість у зв’язку із розширенням діяльності Миколаївського цементного заводу за рахунок задіяння родючих сільськогосподарських угідь села без згоди громади села. Мешканці села також просять надати їм інформацію спеціалістів щодо кількості вилученої землі, щодо розмірів компенсації з урахуванням кадастрової оцінки землі, щодо можливої екологічної шкоди, яку може завдати діяльність підприємства: зсув грунтів, зникнення підземних вод, забруднення навколишнього середовища. Для з’ясування ситуації, за пропозицією члена постійної комісії, депутата ЛОР Андрія Рожнятовського, прийнято рішення провести виїзне засідання комісії на території с.Луб’яни та Миколаївського цементного заводу, а управлінню доручити підготувати інформаційну довідку про кількість вилучених земель.

Ухвалено рішення про винесення кількох ділянок на продаж шляхом аукціону, зокрема на території Рясно-Руської сільської ради та смт Великий Любінь Городоцького району.

Члени комісії запропонували управлінню для більш прозорого і відкритого проведення аукціонів на території Львівської області, ширшого залучення потенційних покупців, розміщувати на web-сторінці Львівського обласного головного управління земельних ресурсів інформацію про ділянки, які виставляються на продаж шляхом аукціонів на території Львівської області.

Усього на засіданні члени постійної комісії з питань використання земель та регулювання земельних відносин Львівської обласної ради розглянули 22 питання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *