ОСТАННІ НОВИНИ

АМКУ запідозрив змову на ринку цінних паперів

|

А нтимонопольний комітет України досліджує ринок цінних паперів на предмет можливої змови, передає прес-служба АМКУ. Комітет проводить розслідування за ознаками антиконкурентної змови Національного депозитарію України, ТзОВ “Підприємство “Росан – цінні папери” (м. Львів), ТОВ “Регистр” (м. Харків), ТОВ “Агентство фондового ринку” (м. Черкаси), ПП “Емісія” (м. Запоріжжя), ТОВ “Центр ділового партнерства” (м. Луцьк) та ВАТ АКБ «ІМЕКСБАНК» (м. Одеса).

Про підстави для розслідування повідомила сьогодні під час прес-конференції державн а уповноважен а Комітету Олена Ч ернелевська.

Згідно зі Закон ом України “Про Національну депозитарну систему та особливості електронного обігу цінних паперів в Україні”, Національний депозитарій України наділений монопольним правом на здійснення діяльності з нумерації цінних паперів.

Досліджуючи питання організації цієї діяльності НДУ, Комітет виявив ознаки антиконкурентних узгоджених дій. Так, НДУ уклав договори із низкою професійних учасників ринку та інформаційних агенцій, відповідно до яких зазначені суб`єкти в певних регіонах здійснюють комплекс робіт, необхідних для призначення кодів цінним паперам. Тобто НДУ надав конкретному суб`єкту господарювання виняткове право на здійснення цієї діяльності у визначеній області.

Отже, уклавши на таких умовах договори-доручення, сторони фактично розподілили загальнодержавний ринок послуг зі збору та підготовки відомостей, необхідних для призначення міжнародних ідентифікаційних номерів цінних паперів, за регіональним принципом.

«Антимонопольний комітет ретельно проаналізує ситуацію, яка склалася на ринку послуг кодифікації цінних паперів. Але для того, щоб прийняти обґрунтоване та виважене рішення, учасники узгоджених дій повинні надати нам повну та достовірну інформацію», – зазначила Олена Чернелевська.

Захід відбувся за участю керівництва Національного депозитарію України, АКБ «ІМЕКСБАНК» та ТОВ «Регистр».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *