ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні Андрухович презентуватиме у Львові свою «Таємницю»

|

Юрій Андрухович презентуватиме львів’янам свою нову книгу «Таємниця». Творчий вечір письменника, під час якого й пройде презентація, відбудеться сьогодні, о 18.00 годині в міському палаці культури ім. Гната Хоткевича.

Як розповів на сьогоднішній прес-конференції Юрій Андрухович, під час презентації письменникові асистуватиме культовий гурт «Мертвий півень». «У цьому промотурі з музичною частиною є лише два випадки: це вчора у Києві, з польськими музикантами гурту «Карбідо» і ось сьогодні у Львові з «Мертвим півнем», – розповів Андрухович.

За словами Андруховича, презентація у Львові є досить символічною. Адже вона під номером 9. «Сьогоднішня презентація має символічне число №9. Це місто, безумовно, заслуговує на те, щоб тут ця презентація відбулася якось по-своєму, особливо інтимно, напевно, з особливим ступенем взаємопосвяченості», – додав письменник.

Львів – передостаннє місто промотуру Андруховича. Останнім стане Ужгород, куди «Таємниця» приїде в п’ятницю. Наразі «Таємниця» вийшла першим накладом у п’ять тисяч примірників, який уже розійшовся. «Учора я бачився з директором видавництва в Києві, він сказав, що перший наклад вичерпаний. Це не означає, що всі 5 тисяч розкуплено, але розібрані книжковою торгівлею», – розповів письменник. За його словами, незабаром з’явиться ще п’ять тисяч книги. А за певний час «Таємниця» побачить світ у м’якій обкладинці і більшим тиражем.

Презентація книги відбудеться в межах благодійно-мистецького проекту «Побачення зі Львовом», який у 2000 році започаткував міський Палац культури. У межах цього проекту живий діалог із публікою проводили поети, письменники і цікаві для львів’ян особистості, а також у проекті брали участь відомі художники, модельєри, дизайнери світового рівня. Цей проект підтримує Львівська міська рада.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *