ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати перейнялися проблемами книговидавців

|

Львівські депутати захотіли підтримати українську книжку та українського книговидавця. Постійна депутатська комісія комунального майна та власності вирішила створити робочу групу, яка вирішуватиме проблеми книговидавців щодо оренди об’єктів комунальної власності. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

На засіданні комісії депутати розглянули звернення Асоціації книговидавців, яке стосувалось встановлення орендної плати за нежитлові приміщення для видавництв та книгарень, які реалізують українські книги. Асоціація стверджує, що через нову методику орендної плати книговидавці не зможуть розвивати свій бізнес. «Українська книга не настільки прибуткова, а відтак українська книжка не матиме змоги розвиватись», – зазначено у зверненні.

Депутати міської ради стверджують, що розуміють проблеми книговидавців, а тому сподіваються, що робоча група зможе полегшити їм життя. «Ми розуміємо, що українська книга повинна розвиватись і тому цілком підтримуємо її з боку депутатського корпусу. Але для того, щоб приймати рішення, потрібно визначити умови, в яких працюють книговидавці. Також доцільність використання міського майна на пільгових умовах», – зазначив заступник голови постійної депутатської комісії комунального майна та власності Роман Зафійовський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *