ОСТАННІ НОВИНИ

Мерія думає над закриттям «Львівського дослідного нафтомаслозаводу»

|

Львівська мерія роздумує над закриттям або обмеженням діяльності ВАТ «Львівський дослідний нафтомаслозавод». Міськвиконком стверджує, що завод вже 10 років працює незаконно і зовсім недавно став винуватцем аварійного викиду в повітря продуктів переробки змішаної сировини нафти і відпрацьованих олив.

Як повідомив перший заступник міського голови Микола Одуха, наступного дня після аварійного викиду на підприємстві побувала комісія, яка видала припис про зупинення роботи. До сьогодні підприємство ще не надало проби сировини, яку воно переробляло того дня.

«Сьогодні я провів нараду за участю керівництва заводу. На ній ми запропонували йому укласти угоду з управлінням екології щодо постійного проведення аналізу викидів в атмосферу та представити програму з охорони довкілля», – зазначив Микола Одуха.

За його словами, нафтомаслозавод має укласти угоду до 15 квітня. Після цього міськвиконком повинен повернутися до проблеми функціонування заводу на території міста. Перший заступник міського голови бачить два варіанти – закриття заводу або обмеження його діяльності. А от член виконкому Василь Білоус схильний лише до закриття, стверджуючи, що завод уже 10 років працює незаконно. Адже, згідно з рішенням виконкому від 1997 року, підприємство мало відновити свою діяльність за умови укладання договору з міською екологічною інспекцією. Утім, угоди так і не підписали.

Сьогодні на ВАТ «Львівський дослідний нафтомаслозавод» працює 235 осіб. Два місяці тому на підприємство прийшли нові власники, які відновили виробництво.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *