ОСТАННІ НОВИНИ

За підготовкою до Чемпіонату Європи з футболу у Львові слідкуватиме спеціальна робоча група

|

За підготовкою до проведення Чемпіонату Європи з футболу у Львові слідкуватиме спеціальна робоча група. Відповідне розпорядження про створення робочої групи для підготовки до Чемпіонату з футболу Євро-2012 у Львові підписав голова ЛОДА Петро Олійник. Про це він розповів під час сьогоднішньої прес-конференції.

За словами Петра Олійника, робоча група має трьох співголів. Крім самого Олійника, до неї ввійшов голова облради Мирослав Сеник та міський голова Львова Андрій Садовий. Ця група займатиметься стратегічними і поточними питаннями підготовки до проведення Чемпіонату Європи з футболу в нашому місті.

Як розповів Петро Олійник, Львову доведеться освоїти дуже великий об’єм коштів. Це, зокрема, по 50 мільйонів євро на будівництво нового стадіону і аеропорту, близько 300 мільйонів євро на дороги, а також кошти на будівництво трьох нових митних переходів. Крім того, йдеться про будівництво 20 готелів, один із яких обов’язково буде п’ятизірковим.

Голова ЛОДА наголосив, що до Чемпіонату Львів має підготуватися і в туристичному плані. За підрахунками фахівців, понад 80 % часу туристи, які приїздять на такі заходи, проводять поза стадіонами, тобто відвідують пам’ятки архітектури, музеї, театри. Отож, архітектурні пам’ятки Львова та області необхідно привести хоча б до мінімально можливих стандартів. За словами Олійника, треба розробити відповідні туристичні маршрути.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *