ОСТАННІ НОВИНИ

Депортовані під час «Вісли» українці зможуть відсудити собі 2,5 га землі та 1,5 га лісу в Польщі

|

Якщо на державному рівні буде прийнятий закон про визнання депортованими потерпілих під час операції «Вісла», то, як наслідок, люди зможуть претендувати на законні 1,5 га лісу та 2,5 га землі у Польщі. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив голова постійної депутатської комісії з питань зв’язків з українцями за кордоном ЛОР Володимир Шуркало.

За його словами, на сьогодні вже виграно чимало таких судових позовів, коли визнано, що майно відібране незаконно. «Ні одна сім ’ я не підписала документ, що вона своє майно передала комусь. У Польщі залишилось близько 350 тисяч орної землі та 150 тисяч гектарів лісу», – зазначив Володимир Шуркало.

Відтак, за підрахунками кожна зі 112 тисяч сімей, що стали свого часу жертвами операції «Вісла», претендуватиме на помешкання, 2,5 га землі та 1,5 га лісу.

За словами пана Шуркала, польські суди таких справ розглядати не хочуть, бо для цього треба діставати архівні документи. Вихід – звертатись до Європейських судів, однак для цього не кожна сім ’ я має можливість та час.

Відтак, прийняття закону про визнання депортованими учасників «Вісли» сприятиме тому, що вся ця процедура буде набагато простішою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *