ОСТАННІ НОВИНИ

Вірменська громада сьогодні вшановує пам’ять жертв геноциду

|

Близько 100 осіб з чорними стрічками на руках прийшли сьогодні до фігури Матері Божої, що на проспекті Свободи. Вони вшановують пам’ять вірмен, які стали жертвами геноциду в Османській Туреччині. Там вони відслужили молебень та організували хресну ходу до Вірменського кафедрального собору.

У руках люди тримали плакати з написами: «Масове знищення християн в Османській Туреччині у 1915 році чекає свого Нюрнберга», «Ми закликаємо Туреччину до каяття».

Акція біля Матері Божої розпочалися зі співу дитячого хору «Дударик», після чого священики різних конфесій відслужили молебень. Далі траурна процесія вирушила до Вірменського собору, де відбулося урочисте покладання квітів.

«Вірменське населення, яке мешкало на теренах Османської імперії, зазнало у 1915-1923 роках страшенного винищення геноцидом», – розповіла відповідальний секретар Вірменського кафедрального собору Інна Балаян. За її словами, тоді загинуло майже 2,7 мільйона вірмен.

«Саме тому такі акції відбуваються сьогодні по всій Україні й у всьому світі, адже вірменська діаспора дуже велика»,– додала вона.

Сьогодні протягом цілого дня у Вірменському дворику лунатиме трагічна музика на знак пам’яті жертв геноциду. Крім того, впродовж дня там можна побачити плакати із зображенням трагедій геноциду.

У Львівській області проживає близько трьох тисяч вірмен.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *