ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відбудеться перший в Україні фестиваль «Веселий вареник»

|

Перший в Україні фестиваль вареників «Веселий вареник» відбудеться у Львові 13 травня у парку культури ім. Б. Хмельницького. Гості фестивалю матимуть нагоду спробувати понад десять видів вареників: з картоплею, капустою, сиром, вишнями, маком, грибами, лівером, гречкою і навіть з квасолею та маком.

У меню фестивалю вареники будуть присмачені сметанкою від молочного партнера – компанії «Галичина», шкварками або іншими смаколиками.

У рамках цього фестивалю організатори також подбали про смачні забави, конкурси, розваги з нагородами та призами. Розважатимуть львів’ян та гостей міста зірки львівської естради Олеся Киричук та Павло Табаков. Спеціальний гість свята – запальний гурт «От вінта».

Організатори планують такий захід проводити кожного року і зробити його смачною візитівкою Львова.

Під час фестивалю визначать найшвидшого поїдальника та шанувальника вареників. Прекрасні господині зможуть позмагатися у вправності ліплення кулінарних шедеврів та поділитися власними сімейними рецептами. А на справжніх гурманів чекатимуть неперевершені сметанні конкурси.

«Вареник є елементом обрядової культури України починаючи ще з часів Київської Русі, – розповідає головний режисер фестивалю «Веселий Вареник» Роман Метельський. – Жодне більш-менш вагоме свято чи то у родині, чи то у громаді не обходилося без поїдання цієї страви. І для кожного свята існували свої особливі вареники з відповідними начинками. Деякі традиції дійшли й до нашого часу. Яскравою ілюстрацією цього є обов’язкова присутність на столі вареників з капустою на Святий Вечір.

Молочний партнер фестивалю – компанія «Галичина». Пивом пригощатиме «Перша приватна броварня».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *