ОСТАННІ НОВИНИ

Для реєстрації авто відкриють 600 станцій

|

Міністерство транспорту планує відкрити 600 станцій реєстрації автомобілів для проведення оцінки технічного стану. Про це заявив замісник міністра транспорту Леонід Сергієнко, повідомили у прес-службі Мінтрансу.

«Вестиметься реєстр суб’єктів господарювання – ми плануємо відкрити близько 600 станцій по Україні. Вони будуть певним чином спеціалізуватися на марках авто, що дасть змогу спрямовано застосовувати те обладнання, яке відповідає тим чи іншим параметрам транспортного засобу», – розповів Сергієнко.

Він також наголосив, що за Мінтрансом також закріплена розробка нормативних документів, створення спільно з МВС та іншими структурами, у тому числі й Держстандартом, комісії з атестації суб’єкта господарювання, проведення такої атестації, ведення реєстру.

При цьому він зазначив, що МВС буде оформляти результати державного техогляду з видачею відповідних документів. МВС, за його словами, також буде проводити перевірку на викрадення, на підробку ідентифікаційних номерів, складових частин, документів, контроль за сплатою транспортного засобу, контроль за наявністю медичної довідки, контроль за наявністю полісу обов’язкового страхування відповідальності власників транспортних засобів, реєстр зареєстрованих транспортних засобів, контроль технічного стану на дорогах на наявність сертифікату техогляду. Вони також матимуть право направляти автомобіль на позачерговий техогляд.

Сергієнко переконаний, що «ця система буде прозорішою, вигіднішою для наших людей. Вона збереже більше людських життів і зменшить ДТП на дорогах».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *