ОСТАННІ НОВИНИ

День Львова святкуватимуть без VIP-персон

|

Начальниця відділу промоцій Львівської міської ради Ксенія Курилишин обіцяє, що цього року День Львова буде святом не для VIP-персон, а для звичайних львів’ян. Сьогодні на прес-конференції вона сказала, що врахувала негативні відгуки про святкування 750-річчя і вирішила зробити цьогорічне свято львівським.

«Торік ми показували Львів світу, цього разу це свято буде суто львівським», – сказала Ксенія Курилишин.

Свідченням того, що 5 – 6 травня у Львові бавитимуться не «віпи», а прості мешканці, є те, що жодних офіційних делегацій на святкування не запрошено. «Можливе лише запрошення кількох мерів та губернаторів західних областей України», – сказала Ксенія Курилишин

Щодо самої програми свята, то до неї увійшли вже традиційні для нашого міста заходи. Розпочнеться святкування в суботу о 12 годині святковою ходою-карнавалом. У заході візьмуть участь львівські спортсмени, творчі колективи та працівники підприємств, продукцією яких славиться Львів.

Площу Ринок перетворять на творчу дитячу майстерню. Діти виставлятимуть свої роботи, які вони виконали, відвідуючи гуртки образотворчого мистецтва, ткацтва та пластики. Біля Ратуші для дітлахів також поставлять сцену – для фольклорних виступів.

О 18 годині в суботу в дворику Ратуші розпочнеться перший день «Флюгерів Львова». За попередньою програмою, цього дня виступатимуть: Стефан Негура в супроводі оркестру «Леополіс», «Bria Bloessing Quartet» (США –Україна), «Julian Thomas and Friends» (Англія). На другий день заплановано виступи «Шоколаду» (Львів), Dzyga Imagen & Lady M (Львів), Anno Domini (Україна-Ізраїль), UA (Сенегал-Україна), Дует Давидов & Діма Горелик Україна – Ізраїль), Kharkiv Modern Quartet (Харків).

На площі Міцкевича 5 травня відкриють перший день Міжнародного фестивалю ретро-автомобілів, у Парку культури ім. Б.Хмельницького з 15 до 22 години буде концерт, а о 20.30 – фестиваль феєрверків. Великий гала-концерт відбудеться цього дня перед Монументом слави. Початок заплановано на 18 годину.

Другий день святкування розпочнеться молебнем усіх конфесій перед Оперою. Цього ж дня міська влада вирішила організувати доброчинний сніданок для бідних людей. О 15 годині розпочнеться велика дефіляда від «Львівського». У її програмі – виступи, ярмарок давніх ремесел, костюмовані дійства різних історичних епох.

Також у неділю львів’яни зможуть поспостерігати за Всеукраїнським турніром з рукопашу, який о 16 годині відбуватиметься біля Порохової вежі, та побачити змагання львівських мушкетерів і каратистів.

У Парку культури ім. Б.Хмельницького в неділю буде концерт молодих виконавців, пластове таборове містечко, воєнізований свімерський табір, велоекстремальні показові виступи, фестиваль графіті та ді-джей майданчик.

На стадіоні «Юність» любителі спорту цього дня зможуть побачити гру ветеранів «Карпат» і «Полонії».

Утім, найоригінальніший спосіб відсвяткувати День народження свого міста львів’янам запропонував Музей народної архітектури та побуту. Працівники музею закликають мешканців провести його в праці, прийшовши упродовж 30 квітня – 5 травня в Шевченківський гай на толоку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *