ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ запобігла ввезенню м’ясопродуктів на 5 млн гривень

|

У результаті вжитих УСБУ у Львівській області заходів призупинено дію зовнішньоекономічного контракту, згідно з яким з Польщі до України мали завезти

5 тис. тонн м’ясопродукції, вартістю понад 5 млн грн, повідомила прес-служба УСБУ у Львівській області.

Управління СБУ у Львівській області встановило, що львівська комерційна структура, під виглядом виконання зовнішньоекономічного контракту з польським підприємством, налагодила поставку в Україну з Польщі продукції тваринного походження з порушенням вимог чинного законодавства.

Зокрема, за висновком Державного науково-дослідного контрольного інституту ветеринарних препаратів встановлено, що на виготовлення готової продукції із ввезеної сировини відсутні відповідно зареєстровані нормативні документи та технічні умови.

Враховуючи, що окрему партію вказаної продукції було скеровано на ВАТ „Новоград-Волинський м’ясокомбінат”, Управлінням ветеринарної медицини Житомирської області за матеріалами СБУ склало акт про порушення в галузі ветмедицини з боку підприємства. Також, з метою з’ясувати всі обставини порушення, призупинено виконання зазначеного зовнішньоекономічного контракту.

Протягом 2006 – 2007 років співробітники УСБУ у Львівській області спільно з іншими контролюючими органами виявили та вилучили близько 350 тонн м`ясопродуктів на загальну суму понад 2 млн грн, які незаконно ввозили в Україну. За результатами проведеного працівниками ветеринарної медицини дослідження якості зазначених продуктів харчування, їх, практично у всіх випадках, визнано непридатними для споживання та відправлено на утилізацію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *