ОСТАННІ НОВИНИ

Мороз пропонує cкасувати все і водночас

|

Голова Верховної Ради Олександр Мороз пропонує всім сторонам конфлікту одночасно прийняти рішення про скасування чи призупинення на місяць або до рішення КС указу Президента про розпуск ВР та відповідних постанов парламенту та уряду. Про це йдеться

у проекті Меморандуму примирення і співпраці, повідомила прес-служба ВР.

Зокрема, в загальному плані врегулювання конфлікту Мороз пропонує «одночасне прийняття рішення про скасування (призупинення на місяць або до рішення Конституційного Суду) Указу Президента про розпуск ВР та відповідних постанов Верховної Ради і Кабінету Міністрів».

В разі прийняття Конституційним Судом висновку про відповідність указу Президента Конституції України, пропонує спікер, оголошується виборча кампанія з перенесенням її початку для підготовки відповідної нормативної бази. Орієнтовно – літо-осінь 2007 року.

В разі негативного щодо указу висновку Конституційного Суду парламент готує низку проектів, які потрібно розглянути і прийняти протягом травня. Зокрема, закон про вибори в новій редакції (відкриті партійні списки); уточнення до Регламенту (оформлення Регламенту законом при потребі); підготовка змін до Конституції (за окремою процедурою).

Крім того, прийняття у другому читанні змін до закону про Кабінет Міністрів; прийняття законів про референдум, Президента, спеціальні слідчі комісії, опозицію, судоустрій та статус суддів; надання нормативного статусу положенням Універсалу (варіант: розміщення документа в розділах засад внутрішньої і зовнішньої політики).

Мороз також пропонує звернутися до учасників вуличних акцій, які підтримують своїх політичних однодумців, «з проханням повернутися додому і довірити політикам владнати створений ними ж конфлікт», передає «proUA».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *