ОСТАННІ НОВИНИ

До кінця року Україна таки ввійде в СОТ?

|

Міністр закордонних справ Арсеній Яценюк сподівається, що Україна стане членом Світової організації торгівлі до кінця цього року. Про це міністр повідомив під час виступу перед студентами і викладачами Інституту міжнародних відносин Київського національного університету ім.Т.Шевченка, передає proUAз посиланням на УНІАН.

«Будемо сподіватися, що до кінця поточного року настане чудо – це майже буде як друге пришестя, коли Україна вступить до СОТ, оскільки на сьогодні 150 країн є членами СОТ, крім таких, як Україна, Ірак, Іран, Афганістан, Таджикистан», – сказав міністр.

Яценюк нагадав, що процес вступу України до СОТ триває уже 14 років. «Це вже парадокс, посміховисько. За цей період часу я вже встиг завершити свій навчальний курс і два чи три рази стати міністром» – додав він.

Він зазначив, що на сьогодні Україна завершила переговори по укладенню протоколів про доступ до ринку товарів та послуг з усіма країнами – членами СОТ, окрім Киргизії.

За словами Яценюка, перешкодою вступу України до СОТ є проблеми у прийнятті деяких законів, і ця проблема на сьогодні пов’язана «з політичною турбулентністю» в Україні.

Серед основних причин, які негативно впливали на процес вступу України до СОТ, Яценюк назвав відсутність політичної волі, відсутність елементарних економічних знань і розуміння, що таке СОТ, внутрішньополітичний розбрат.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *