ОСТАННІ НОВИНИ

Суд визнав незаконними угоди між споживачами і жеками, укладені з початку 2006 року

|

Галицький районний судом Львова, в додаток до Постанови, виніс окрему ухвалу про те, що з 1 січня 2006 р. договори укладені між ЖЕКами і споживачами, є незаконними та нечинними, оскільки не відповідають Закону України «Про житлово-комунальні послуги», передає прес-служба Громадського форуму Львова.

Також суд зазначив, що досі виконавчим комітетом ЛМР не визначено виконавця житлово-комунальних послуг щодо надання послуг з утримання будинків (відсутнє відповідне рішення).

Суд зобов’язав міського голову Андрія Садового та Виконавчий комітет Львівської міської ради протягом місяця усунути всі ці недоліки, вжити заходи реагування до осіб, винних у невиконанні вимог Закону України «Про житлово-комунальні послуги» і забезпечити контроль за розробкою та впровадженням нових типових договорів.

«Важливість винесеного рішення важко переоцінити, адже за відсутності законного договору, мешканці Львова позбавлені будь-яких прав відстоювати свої інтереси перед ЖЕКами» – зазначено у повідомленні.

Водночас здивування ГФЛ викликала позиція міської влади, представниця якої начальник юридичного управління Гелена Пайонкевич, в присутності міського голови заявила, що вони будуть оскаржувати ці рішення суду. «ГФЛ вважає, що поведінка у цій ситуації міського голови яскраво засвідчує, що Андрій Садовий веде політику подвійних стандартів. З одного боку, він наче відстоює реформу у комунальній сфері, з іншого – міський голова та виконавчі структури чомусь всіляко впираються, тільки щоб не надати мешканцям інструменти у відстоюванні своїх прав перед ЖЕКами» – підкреслено у повідомленні ГФЛ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *