ОСТАННІ НОВИНИ

Відбулася сесія Синоду єпископів Києво-галицького верховного архієпископства УГКЦ

|

18-19 квітня 2007 року у Києві відбулась чергова тридцять п’ята сесія Синоду єпископів Києво-галицького верховного архієпископства УГКЦ, передає департамент інформації УГКЦ. У робочих засіданнях Синоду взяли участь 16 єпископів.

У порядку денному було розглянуто такі питання: друге читання проекту „Статуту душпастирської ради”, проект позиції УГКЦ щодо ставлення до матеріальних статків, літургійні питання та економічний блок. Крім того владики ознайомилися із душпастирською ситуацією у Російській Федерації, обговорили порядок прийняття ієромонахів до єпархіального кліру, слухали повідомлення про візит до гробів верховних апостолів, про військове капеланство та про стан будівництва Патріаршого собору у Києві.

Блаженніший Любомир під час роботи Синоду зробив такі повідомлення: про потребу священиків для душпастирської праці в Аргентині, порядок їх прийняття до цієї єпархії і вивчення іспанської мови; про потребу часткової оплати за навчання студентів в Українському католицькому університеті; про посвячення каплиці східного обряду при Соборі Божого Милосердя у Кракові; про заплановані заходи до Дня хворого, який в УГКЦ відзначається у неділю розслабленого, наголосивши на потребі активізації боротьби з алкоголізмом.

На Синоді було вирішено заснувати офіційний друкований орган Києво-галицького верховного архієпископства, який виходив би щонайменше чотири рази на рік і публікація у ньому церковно-правових норм була б їх офіційним проголошенням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *