ОСТАННІ НОВИНИ

Олег Сало судитиметься з Луценком та Олійником

|

Екс-керівник УМВС у Львівській області Олег Сало підготував цивільний позов про захист честі та гідності до голови Львівської ОДА Петра Олійника та колишнього міністра МВС Юрія Луценка. Про це Олег Сало повідомив учора, 19 квітня, в інтерв’ю «Оглядачу».

Зокрема, Олег Сало розповів, що у 2004 році він очолював УМВД в абсолютно «помаранчевому» Львові, і додержувався нейтральної позиції, «оскільки міліція повинна бути поза політикою». «Особливо непросто довелося між другим та третім туром президентських виборів, коли місцеві «нашоукраїнці» наполягали в один голос: міліція зобов`язана бути з народом, тобто фактично на стороні команди Ющенка. Львівський штаб «помаранчевих» очолював Петро Олійник і, по суті, це означало, що я мав підпорядкувати міліцію особисто йому. Я, звичайно, нічого подібного робити не збирався», – зазначив Сало.

За його словами, обійнявши посаду губернатора відразу після інавгурації Віктора Ющенка Олійник письмово звернувся до Луценка з проханням відшукати проти Сала компромат і порушити справу, передає ЗІК.

Тепер Олег Сало має намір судитися з Луценком та Олійником. «По-перше – це цивільний позов. По-друге – позов про зловживання ним службовим становищем (проти Луценка, – ЗІК.). На якій, скажіть, підставі він називав мене бандитом? Без суду і слідства! Чимало разів, між іншим, називав!… А якщо розкриються чисельні порушення Луценко?! Узяти, хоча б його візити до Львова в міністерському статусі! На той же Книжковий форум, на святкування 750-річчя міста. Чартером прилітав, а заправка здійснювалася за рахунок УМВД – є тому і документальні підтвердження і свідки, готові покази дати. І гігантський торт, яким він львів`ян на свято годував, теж на гроші рядових працівників міліції випікався!.. На Олійника також готовий цивільний позов, – як і на Луценко», – наголосив Олег Сало.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *