ОСТАННІ НОВИНИ

Польські та українські журналісти садили на Львівщині медіа-ліс

|

Українські та польські медійники сьогодні разом садили ліс. Це вже четвертий медіа-ліс в Україні, який власними руками посадили працівники ЗМІ. Щоправда, робота для журналістів була не така рутинна, оскільки лісівники підготувалися на відмінно: викопали ямки, розклали в них розсаду та поставили поруч лопати.

Такий ліс, за словами начальника Львівського обласного управління лісового господарства Анатолія Дейнеки, символізуватиме спільність між країнами-сусідами. Поляк Марек Цинкар, автор ідеї створити такий медіа-ліс, зазначив, що поляки та українці садили не ліс, а приязнь один до одного. «Між нами є кордон, але цей ліс сьогодні його знищить», – зазначив він.

Польські гості, вітаючи чільників області, подарували пану Дейнеці та голові ЛОДА Петру Олійнику кубки на пам’ять. Гості також скористалися нагодою та побажали українським колегам, аби збірні Польщі та України зустрілися у фіналі чемпіонату Європи 2012 року. На що пан Олійник пообіцяв забезпечити полякам 20 відсотків квитків на матч.

Отож, посадивши понад 2 тисяч саджанців, біля входу в медіа-ліс поставили пам’ятний камінь із написом: «Цей ліс посадили журналісти, лісівники та громадськість України й Польщі».

Медіа-ліси вже є у Бібрці, Золочеві та Рудках, однак це перший ліс, який посадили польські та українські медійники, тому ліс став міжнародним.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *