ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські професори поїдуть до Гільдесгайма вчитися реставрації

|

У червні у Львові запрацює перша в історії України школа підготовки спеціалістів із реставрації каменю. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив голова Всеукраїнського проводу “Центру вивчення та збереження пам`яті українського народу” Олександр Криськів.

За його словами, школа працюватиме під керівництвом відомого англійського реставратора. «Це не буде теоретична школа, це буде школа практична. На конкретних об’єктах під егідою ICCROM вчитимуться 15 реставраторів», – розповів Олександр Криськів.

Щодо теоретичного навчання, то, за словами пана Криськіва, у вересні львівські професори вирушать до університету міста Гільдесгайм, який, власне, готує спеціалістів-реставраторів. У Німеччині наші професори готуватимуться для міжвузівського центру з підготовки реставраторів, який хочуть відкривати у Львові.

Планують, що фінансувати навчання львівських професорів будуть всесвітньо відомі фірми, для прикладу, такі як CEREZIT. «Ми ввійшли у дуже тісні контакти з технологічними підрозділами семи фірм світового рівня. Оскільки ми для них дуже цікаві, як ринок, на якому вони можуть реалізувати свою продукцію, то ми поставили перед ними конкретне завдання. Ми готові допомогти їм узяти участь у реставрації Львова за умови, що вони оплатять навчання львівських спеціалістів у Гільдесгаймі», – пояснив Олександр Криськів.

За його ж словами, ці фірми мають представити свої технології для реставрації Львова. «Ми починаємо працювати на рівні технологій. Тобто кожен спеціаліст, який працюватиме на стінах Львова, повинен бути освіченим як технолог», – додав О. Криськів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *