ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові створять агенцію ревіталізації міста

|

Із червня при управлінні охорони історичного середовища Львова запрацює агенція ревіталізації, яка повертатиме наше місто до життя. Як повідомила в.о. начальника управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко, основним завданням агенції буде розроблення плану управління історичним містом.

«Це те, що мусить бути в міста, якщо хочемо отримати якийсь міжнародний грант. Цим планом мають керуватися всі управлінці, мешканці та громадські організації. Ми чітко маємо визначитися, яким хочемо бачити Львів через 10 років і які кроки маємо для цього зробити», – зазначила Лілія Онищенко сьогодні на прес-конференції.

За її словами, після розробки плану управління, агенція займатиметься проектами ревіталізації міських кварталів. Вона розроблятиме комплекс заходів, спрямованих на підвищення функціональної значущості архітектурних ансамблів шляхом відтворення втрачених ними громадських функцій або надання їм нових.

«Появиться оператор ревіталізації, який докладно робитиме інвентаризацію кварталу за кварталом, визначатиме їхній стан і на основі цього опрацьовуватиме проект ревіталізації», – пояснила Лілія Онищенко.

Третє, чим займатиметься агенція, – так званою «швидкою допомогою» історичним пам’яткам. «Бригада швидкої допомоги» виїжджатиме на аварійні об’єкти й усуватиме їх, уникаючи завдяки цьому некоректного втручання в пам’ятку з боку ЖЕКів.

Як повідомила Лілія Онищенко, усі робочі моменти створення агенції ревіталізації міста вже обговорено. Уже відомо, що її буде створено при комунальному підприємстві «Архітектурно-археологічна служба» і до неї увійдуть представники багатьох управлінь міської ради.

Агенцію ревіталізації Львова буде створено за прикладом аналогічних агенцій Вільнюса та Вроцлава. Щоправда, як зазначила Лілія Онищенко, на відміну від поляків у нас агенція не матиме фінансової підтримки міста і буде змушена заробляти на себе самостійно. «Кожен, хто матиме якийсь інтерес у кварталі, у якому здійснюється ревіталізація, повинен буде звертатися до агенції за проектом», – сказала Л. Онищенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *