ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська ізоляторна компанія увійшла до Global Insulator Group

|

Львівська ізоляторна компанія та Південноуральський арматурно–ізоляторний завод утворили Global Insulator Group. Про це представники обох компаній повідомили під час прес-конференції у Києві.

За їх даними, новостворена компанія займає третє місце на світовому ринку за обсягами реалізованої продукції в галузі електротехніки (більше 3 млн. штук тільки скляних ізоляторів у 2006 році), а географія збуту охоплює весь світ ( близько 75 країн). До цього часу у світових масштабах існувало всього два дійсно потужних виробника ізоляторів – це французька компанія SEVES та іспанська Saint-Global.

Факт створення Global Insulator Group був зумовлений економічною логікою розвитку електротехнічних ринків. «Хотілось би підкреслити, що історія розвитку скляної ізоляції і ізоляторного бізнесу в нашій країні – це історія Львівської ізоляторної компанії. Сьогодні ми з впевненістю можемо сказати, що завдяки об’єднанню зусиль, позиції Львівської ізоляторної компанії укріпились не тільки на ринках СНД, але й на світових ринках», – сказав генеральний директор Львівської ізоляторної компанії Олег Демидов.

Учасники прес-конференції підняли тему застарілості ресурсів енергообладнання, в тому числі ізоляторів на лініях високочастотних та низькочастотних передач. «Сьогодні сміливо можна сказати, що 80% ізоляторів, які експлуатують на лініях електропередач, це скляні ізолятори виробництва Львівської ізоляторної компанії. Але потрібно розуміти, що задекларовані Українським Держстандартом терміни експлуатації – тридцять років – вже давно минули, і настає період, коли необхідно проводити планову заміну ізоляторів, інакше країні загрожує, так званий, енергоінсульт. Саме тому зараз відповідальність Львівської ізоляторної компанії, як виробника – лідера в енергетичної галузі, що забезпечує енергобезпеку країни у напрямку електроізоляції – невимірно підвищується» – зазначив директор з продажу в Україні та країнах СНД Львівської ізоляторної компанії Володимир Гончар.

Львівська ізоляторна компанія (ЛІК) створена у 2002 році шляхом реорганізації Львівського Ізоляторного Заводу – відомого у всьому світі виробника скляних ізоляторів, що займався постачанням продукції на весь колишній Радянський Союз та ще 50 країн світу.

Виробництво лінійних високовольтних ізоляторів із відпаленого і загартованого скла почато на Львівському Ізоляторному Заводі в 1965 році. За 42 роки тут було виготовлено більш ніж 260 млн. штук ізоляторів, які і сьогодні успішно експлуатуються на лініях з напругою 0,4-1150 кВ більш ніж у 45 країнах світу, що є свідченням їх високої якості.

В 2002 році на заводі розпочато процес модернізації виробництва, автоматизації і вдосконалення обладнання з метою додаткового завантаження існуючих потужностей. Наслідком нової технологічної і маркетингової політики стало отримання в липні 2003 року Львівською Ізоляторною Компанією Міжнародного сертифікату якості ICO 9001/2000, що свідчить про високий рівень менеджменту в організації роботи і контролю якості продукції, а також про високу конкурентоспроможність продукції компанії на міжнародних ринках.

Львівська ізоляторна компанія володіє атестованою Держстандартом України лабораторією. Компанія приділяє велику увагу сертифікації власної продукції в інститутах та незалежних лабораторіях України, країнах СНД, а також у провідних міжнародних сертифікаційних центрах. Так, на сьогоднішній день продукція компанії проходить випробовування в міжнародному сертифікаційному центрі “КЕМА” (Нідерланди).

Південноуральский арматурно-ізоляторний завод — заснований у 1957 році. За період своєї роботи підприємство стало провідним у галузі виробництва та постачання підвісних ізоляторів із гартованого скла, фарфорових ізоляторів та лінійної арматури для повітряних ліній електропередач, розподільних пристроїв станцій і підстанцій.

Південноуральський арматурно-ізоляторний завод – давній конкурент Львівської Ізоляторної компанії, який за певними показниками є значно потужнішим: за кількістю вироблених ізоляторів (на 40%), за кількістю працівників (на дві тисячі більше), і завдяки замкнутому циклу виробництва.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *