ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові обговорюють проблеми медичного права

|

Перша всеукраїнська науково-практична конференція «Медичне право України: проблеми становлення і розвитку» відбулася у Львові 19 – 20 квітня. Її організували ЛОБФ «Медицина і право», юридичний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка та Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького.

Учасники конференції – 18 медичних і юридичних ВНЗ, представники професійних підприємств, установ й організацій, громадські організації й об’єднання громадян обговорили ключові проблеми становлення і розвитку медичного права в Україні, розглянули в комплексі спектр питань, пов’язаних із законодавчим забезпеченням охорони здоров’я і законотворчими тенденціями у цій царині, обмінялися досвідом правозахисної практики прав і законних інтересів суб’єктів медичних правовідносин, розглянули біоетичну проблематику в контексті медичної діяльності, розкрили питання фінансування охорони здоров’я й запровадження загальнообов’язкового медичного страхування.

Завідувач кафедри конституційного, адміністративного і міжнародного права Тернопільського національного економічного університету Зіновій Гладун зазначив, що сьогодні в Україні право і охорона здоров’я існують автономно, практично не перетинаючись. А так не повинно бути, бо правова неврегульованість окремих аспектів медичної діяльності, таких як права пацієнтів, нормування праці медиків, професійні права, обов’язки і пільги, оплата їх праці і, врешті-решт, юридична відповідальність, призводить до суспільних збурень і конфліктів. Будуючи демократичну і правову державу, Україна мусить формувати цивілізовану правову медицину.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *