ОСТАННІ НОВИНИ

«Львівобленерго» модернізує електромережі Львова

|

Перші кабельні лінії КЛ 35 кВ у м. Львові будуть закладені при проектуванні підстанції „Цитадель” по вул. Грабовського, передає відділ корпоративних зв’язків компанії. Від цієї підстанції через нові кабельні лінії напругою 6 кВ буде забезпечений надійний резерв існуючим споживачам центру м. Львова, а також створено передумови для розбудови його інфраструктури.

Електричні мережі Львова є найстарішими не лише в Україні, але й, мабуть, у всій Європі. Кабельні лінії та трансформаторні пункти 6-0,23 кВ у центральній частині міста налічують уже майже сотню літ. Не набагато молодшою є живляча мережа 35-110 кВ, основна скелетна схема якої сформувалася у післявоєнні роки.

Особливо багато клопотів завдає трансформаторна підстанція напругою 110/6 кВ “Львів-3”, збудована у 1957 році, від якої живляться майже всі важливі споживачі центральної частини Львова – від вул. Шевченка до вул. Пасічної. Її важливість та незамінність в схемі живлення створює велику загрозу для надійного електрозабезпечення, адже її виведення, навіть у плановий профілактичний ремонт, є проблематичним.

Розроблена ВАТ „Львівобленерго” “Концепція оптимізації електромереж м. Львова” передбачає спорудження нової трансформаторної підстанції 35/6 кВ на території Цитаделі. Без такої підстанції подальше електропостачання центру міста стає неможливим, не кажучи про ввід нових потужностей у цій частині міста.

Згідно з “Концепцією оптимізації електромереж м. Львова” ВАТ „Львівобленерго” запланувало у 2007 році розробити проект, а у 2008 році розпочати спорудження нової ПС – 35/6 кВ “Цитадель” з кабельними мережами 35 кВ та 6 кВ. В даний час першочергові завдання – вирішити спільно з міською владою питання виділення земельної ділянки та термінового погодження проектної документації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *