ОСТАННІ НОВИНИ

Львів переймає досвід утилізації сміття у Вроцлава та Дрездена

|

Обмін досвідом та передача ноу-хау з питань охорони навколишнього природного середовища – підсумки конференції «Ефективне поводження з твердими побутовими відходами» у рамках проекту тристоронньої співпраці між містами Львів, Вроцлав і Дрезден. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив керівник групи інноваційних програм та прогнозування в КП «Адміністративно-технічне управління» міської ради Василь Левчишин.

За словами пана Левчишина, матеріали конференції вже використовуються для підготовки планів Львова щодо поводження з твердими побутовими відходами на довготривалу перспективу. Крім цього, практичними результатами конференції стало ознайомлення із досвідом Дрездена та Вроцлава щодо вибору нових ділянок для ТПВ, та із способами економічного заохочення мешканців для роздільного збору сміття. Зокрема, запропоновано безкоштовно приймати відходи, які є якісно відсортованими і придатні для переробки.

Як зазначив під час брифінгу керівник Центру навколишнього середовища Стефан Мертенскьоттер, у Дрездені близько 15 років існували проблеми із сміттєзвалищем аналогічно до львівських проблем із Грибовицьким полігоном. Проте його закрили і вже на сьогодні великий полігон для складування ТПВ місту не потрібен. Цього вдалося досягти завдяки впровадженню системи сортування сміття і його переробки. «У Німеччині строгі закони і правила, і громадяни зобов’язані їх дотримуватись. А сортування відходів для німців – це задоволення», – зазначив пан Мертенскьоттер.

У рамках співпраці між Львовом, Вроцлавом та Дрезденом передбачено проведення шести спеціалізованих конференцій. Зокрема, у сфері збору та очистки стічних вод, поводження з побутовими відходами, транспортного планування, екологічної освіти, фінансування природоохоронних програм та екологічного законодавства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *