ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові презентують проекти, які ЄС реалізовує в Україні

|

Проекти, які Європейський Союз реалізовує на території України та Львівщині зокрема, презентують сьогодні у Львівському будинку вчених. Організатори виставки, яка триватиме протягом 19-20 квітня, представили 19 проектів, що охоплюють різні галузі суспільства.

Львів став другим містом, де наочно показують діяльність ЄС в Україні. Першим був Донецьк. Уже 25-26 квітня виставка проходитиме у Києві.

За словами організаторів, на виставці представлена лише невеличка частина того, що реалізовує Європейський Союз в Україні. Так, лише на Львівщині ЄС фінансує близько 30 проектів.

«Це впровадження норм і цінностей, засад діяльності Європейського Союзу, – зазначив декан факультету міжнародних відносин ЛНУ ім. Івана Франка Маркіян Мальський. – Ми тісно співпрацюємо і маємо безліч реалізованих проектів. Це поштовх для подальшої співпраці з ЄС».

У рамках окремих проектів ЄС допомагає вдосконалити управління ризиками фермерських господарств та малих і середніх підприємств в аграрному секторі; впровадити міжнародні стандарти захисту прав людини при вирішенні проблеми насильства в сім’ї; опікуються людьми, що страждають на ВІЛ/СНІД в Україні тощо.

ЄС всіляко допомагає розвивати ті чи інші галузі в Україні, виділяючи гранди на певну суму. Так, фінансування деяких проектів, за словами організаторів виставки, становлять лише 9-10 тис. євро. Є такі, що потребують 200-300 тис. євро, а деякі мегапроекти, що розраховані на 2-3 роки, обходяться і в 1 млн. євро.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *