ОСТАННІ НОВИНИ

Угорщину знову просять вивезти «Премікс» з Львівщини та Закарпаття

|

Мінприроди повторно звернулося до керівництва Угорщини з проханням надати інформацію щодо розгляду справ стосовно вивезення небезпечної суміші «Премікс» з території Львівської та Закарпатської області до Угорщини. Про це «proUA»повідомили у прес-службі Мінприроди.

Мінприроди відзначає, що питання повернення «Преміксу» до Угорщини («Премікс» було завезено в Україну з Угорщини у 2001-2003 роках) є предметом міждержавних переговорів та домовленостей.

«З метою інтенсифікації переговорного процесу ініційовано створення спільної з угорською стороною експертної групи з вивчення обставин ввезення «Преміксу» в Україну. Експерти обох країн мають спільно випрацювати єдину позицію з вирішення цього питання», – йдеться у повідомленні.

«Мінприроди наголошує, що на сьогоднішній день українська сторона готова здійснити всі необхідні подальші заходи для активізації переговорного процесу між компетентними відомствами України та Угорщини стосовно можливості повернення до цієї країни суміші «Премікс», – йдеться у повідомленні прес-служби.

У міністерстві нагадують, що ще у жовтні 2006 року Україна зверталась до угорської сторони з пропозицією про невідкладне започаткування переговорного процесу щодо повернення «Преміксу» до Угорщини.

Протягом 2006 – початку 2007 років на Закарпатті Мінприроди здійснило комплекс робіт з контейнеризації суміші з метою її безпечного тимчасового зберігання. Частина «Преміксу» зберігається у залізничних вагонах, частина – у металевих контейнерах, решта – у капітальному складському приміщенні. Це, у свою чергу, унеможливлює забруднення довкілля та доступ до речовин сторонніх осіб. Рішення про контейнеризацію було ухвалене на розширеному виїзному засіданні колегії Мінприроди у Закарпатській області 22 вересня 2006 р.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *