ОСТАННІ НОВИНИ

В УКУ відбудеться міжнародний колоквіум про діалог релігій

|

В Українському Католицькому Університеті 20 і 23 квітня відбуватиметься міжнародний колоквіум « Екуменізм , міжрелігійні діалоги і фундаменталізм » . У ньому візьмуть участь провідні спеціалісти Франції, Фінляндії, Італії та Польщі. Захід такого рівня в Україні відбувається вперше – повідомив відділ інформації та зовнішніх зв`язків УКУ.

Учасники колоквіуму аналізуватимуть проблеми фундаменталізму та діалог між різними релігіями в українському контексті .

Відправною точкою для дискусії буде представлення та розгляд документ а «Природа і Місія Церкви», який у лютому 2006 року видала Всесвітня Рада Церков, намага ючись покращити міжнародну релігійну ситуацію.

Серед учасників міжнародного колоквіуму – Генеральний секретар Всесвітньої Екуменічної Ради Фінляндії о. Гейкі Гутунен, директор асоціації „Діло Сходу” та відомий експерт із „Ліванської проблеми” єпископ Філіп Брізар, координатор комісії „Віра і устрій” Всесвітньої Ради Церков д-р Тамара Ґрелідзе, інспектор Міністерства Фінансів Франції, засновник товариства «Демократія і духовність» п. Жан Батіст де Фуко.

С піворганізаторами колоквіуму є Всесвітня Рада Церков , Посольство Франції в Україні та Інститут екуменічних студій УКУ .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *