ОСТАННІ НОВИНИ

Комп’ютерні клуби відмовляться від «стрілялок»?

|

Чиновники Львівської міської ради більше не заборонятимуть дітям грати в комп’ютерні ігри. Вони знайшли інші методи боротьби з проблемою узалежнень. Як повідомив директор департаменту гуманітарної політики ЛМР Олекса Побурко, замість примітивних ігор підліткам пропонуватимуть інтелектуальні.

«Заборона тільки породжує більший інтерес. Тому ми знайшли альтернативу – пропонуватимемо дітям інтелектуальні ігри замість якихось «стрілялок», – зазначив Олекса Побурко.

За його словами, згідно з новою програмою профілактики узалежнень від комп’ютерних ігор, мерія також домовлятиметься з клубами щодо проведення чемпіонату з кібер-спорту та безкоштовного навчання школярів комп’ютерної грамоти.

Підтримку чиновникам у цих заходах гарантувала Асоціація власників комп’ютерних клубів. Її голова Валерій П’ятаков повідомив, що у нього вже є кілька угод з львівськими школами стосовно навчання дітей.

Утім Асоціацію обурило те, що її представників не залучили до розробки програми, а відтак у власників комп’ютерних закладів виникли претензії до окремих пунктів. «Комп’ютерні заклади знову прирівняли до грального бізнесу та азартних ігор. Хоча ми не раз наголошували, що надаємо комп’ютерні послуги, а не гральні», – наголосив Валерій П’ятаков.

Він також зауважив, що в Європі комп’ютерні заклади підтримуються різноманітними державними програмами, а тому попросив міську владу «не встромляти їм ножа в спину».

«Ми готові співпрацювати, але щоб це було в розумних рамках і не пригнічувало наш бізнес», – сказав він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *