ОСТАННІ НОВИНИ

Львів прийматиме матчі чемпіонату Європи!!!

|

Щойно у Кардіффі (Уельс) президент УЄФА Мішель Платіні оголосив переможця тендеру на проведення чемпіонату Європи 2012 року з футболу. У голосуванні Членів Виконкому УЄФА перемогла спільна заявка України та Польщі. Наші держави обійшли в конкурсі спільну заявку Хорватії та Угорщини, а також Італії.

Матчі Євро прийматиме наше місто, Київ, Дніпропетровськ, Донецьк (Одеса та Харків резервні). У Польщі – Варшава, Гданськ, Познань, Вроцлав (Хожув та Краків – резервні). За словами мера Львова Андрія Садового, проведення європейського форуму у місті Лева передбачає вливання інвестицій у розмірі 1 мільярда умовних одиниць і більше! За ці кошти побудують новий стадіон біля іподрому, два суперсучасні готелі і суттєво покращать інфраструктуру міста.

Після оголошення результатів, Андрій Іванович, який дивився пряму трансляцію разом з журналістами, не тямився від емоцій і підскакував аж до стелі. Така поведінка різко контрастувала з загалом інтелігентним іміджем Садового.

Заявка України та Польщі у тендері обійшла заявку Хорватії та Угорщини, які ще до початку голосування вважалися аутсайдерами, оскільки тамтешні керманичі держави не підтримали ініціативу проведення чемпіонату у своїх країнах. На руку Україні та Польщі зіграли й корупційний скандал в італійському футбольному чемпіонаті і заворушення на стадіонах Італії. Представляти заявку наших держав в Уельсі, нагадаємо, відправилися президенти України Віктор Ющенко, міністр спорту Віктор Корж, президент ФФУ Григорій Суркіс, президент НОК Сергій Бубка, брати Клички, Андрій Шевченко та інші.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *