ОСТАННІ НОВИНИ

Торговці з тротуарів Личаківської хочуть створення нового ринку

|

Підприємців, які стихійно торгуютьпо вулиці Личаківській, міські посадовці пропонують розміститина території Винниківського та Галицького ринків, а також на території ринку агрофірми «Провесінь»,аби ліквідувати несанкціоновану вуличну торгівлю. Натомість підприємці не хочуть залишати свої торгові місця і переходити на інші ринки. Вони пропонують облаштувати ринок на території 28- го Львівського автомобільного ремонтного заводу.

Як повідомив під час брифінгу заступник голови Личаківської районної адміністрації Богдан Жила, до кінця сьогоднішнього дня торгові ятки в районі будуть примусово демонтовані.

Щоправда, за його словами, під час проведення періодичних рейдів з правоохоронними органами торгівля на вулицях зникає лише на певний час. Утім через кілька днів підприємці знову розставляють свої ятки у недозволених місцях. Торговці ж стверджують, що їм вигідно проводити торгівлю не на території далеких ринків, а в місцях зупинки громадського транспорту, де є великий потік людей і до яких вони звикли.

«Сьогодні об’єктивних причин для стихійної торгівлі як в Галицькому районі, так і в місті загалом немає. Є кілька причин, чому існує стихійна торгівля. Насамперед це брак культури людей, які дозволяють собі вести торгівлю без жодних дозволів у місцях, в яких вважають за потрібне. Сьогодні на ринках Львова, і зокрема в Личаківському районі, є місця, аби забезпечити потребу підприємців», – зазначив Богдан Жила.

Друга причина стихійної торгівлі, за словами пана Жили, те, що попит визначає пропозицію, і якщо б люди не купували товарів на стихійних ринках, то підприємці не торгували б на тротуарах.

Цього року Галицькій районній адміністрації вдалося ліквідувати стихійну торгівлю біля Винниківського ринку, на площі Петрушевича і вулиці Шота Руставелі, а також частково по вулиці Зеленій біля Водоканалу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *