ОСТАННІ НОВИНИ

Студенти стажуватимуться у мерії

|

Упродовж одного місяця у «шкурі» працівника мерії можуть спробувати себе 20 студентів з будь-яких вищих навчальних закладів Львова. Саме на такий термін у мерії пропонують молодим креативним людям постажуватися у будь-якому з шести департаментів.

Від сьогодні і до 10 травня усі охочі спудеї 3-5 курсів можуть заповнювати анкети у студентських профкомах або на сайті ЛМР. Уже 10 та 11 травня усі, хто подав анкети, проходитимуть співбесіду у конкурсній комісії, яка складатиметься з п’яти представників мерії та п’яти представників студентської ради.

Результати співбесід будуть відомі вже 14 травня. Наступного ж дня переможці розпочнуть виконувати різну рутинну роботу у департаментах, які вони собі оберуть. Триватиме стажування протягом місяця.

На думку студентського мера Олександра Драгана, на пропозицію мерії постажуватись у стінах Ратуші відгукнуться багато охочих. Оскільки це для них буде своєрідним досвідом та місцем, де можна буде реалізувати свої ідеї.

Водночас заступник міського голови з питань гуманітарної політики ЛМР Василь Косів зазначив, що молоді кадри, які добре себе покажуть під час стажування, матимуть шанс отримати роботу у міськраді і не тільки. «Нам бракує креативних активних людей. У нас є вакантні посади, які потребують молодих людей. Є також люди на посадах, які потребують заміни, бо не завжди досвід буває помічним. Іноді легше виховати нові кадри», – зауважив він.

Директор департаменту «Адміністрація міського голови» Олег Березюк зазначив, що креативна молодь, яка продукуватиме цікаві ідеї, будуть виконувати рутинну роботу: копіюватимуть папір, писатимуть щось тощо. «Можливо, вони копіюватимуть папір цілий день. Можливо, писатимуть щось, і це для них буде нецікаво. Але це найпростіший дизайн стажування», – пояснив пан Березюк. Додавши, що таким чином «волонтери» зніматимуть додаткове навантаження з працівників департаменту.

Відтак спудеї обиратимуть між департаментами фінансової політики, економічної політики, містобудування, житлового господарства та інфраструктури, гуманітарної політики та «Адміністрацією міського голови».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *