ОСТАННІ НОВИНИ

Держпідприємництво проти ініціативи мінфіну щодо посилення контролю за касовими операціями

|

Держпідприємництво проти ініціативи мінфіну щодо посилення контролю за веденням касових операцій, а також проти виготовлення бланків прибуткових і видаткових касових ордерів як документів строгої звітності.

Як повідомляє прес-служба Держпідприємництва, за словами голова Представництва Держпідприємництва України у Львівській області, радник голови Держпідприємництва України Ярослав Кашуба, після введення прибуткових і видаткових касових ордерів, як документів строгої звітності, збільшаться витрати суб’єктів підприємницької діяльності, які змушені будуть придбати не тільки документи, але і сейфи для їх зберігання. «Це значно збільшить фінансове навантаження для суб’єктів підприємницької діяльності, і ці фінансові витрати ляжуть на собівартість», – наголосив Кашуба.

Представництво Держпідприємництва у Львівській області виступає за скорочення переліку документів на бланках строгої звітності і запевняє, що це не ця сфера, де можна шукати надходжень у держбюджет. На думку голови Представництва, ініціатива Мінфіну є ризикованою, оскільки може трапитися, що “бланки строгої звітності будуть лежати в шафі, а всі операції здійснюватимуть без будь-якого оформлення, і це може привести до зменшення контролю. На його думку, введенням нових бланків зацікавлені ті структури, які ці бланки друкують.

Відповідне нововведення передбачено проектом постанови КМУ, яку розробив Мінфін. «Враховуючи сучасний технічний рівень офісного обладнання, виготовлення дублікатів чи підробка бланків касових ордерів не потребують багато часу чи особливих умінь. Це дає можливість протягом однієї доби провести їх заміну та знищити дані про об’єм здійснених операцій про отримання і видачу готівки» – йдеться в записці до проекту постанови .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *