ОСТАННІ НОВИНИ

Криза в Україні може сповільнити підготовку угоди Україна – ЄС?

|

Голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу заявляє, що нестабільна ситуація в Україні може призвести до вповільнення темпів підготовки нової розширеної угоди між Україною і ЄС. Про це він заявив після зустрічі з Президентом України Віктором Ющенком на спільній прес-конференції.

«Якщо ми говоримо про відносини Україна – Європа, то треба досягати компромісів, треба шукати вирішення питання, поважаючи і Конституцію, і закон. Звичайно, якщо буде нестабільність, то сповільнюватимуться ці темпи», – сказав він.

Баррозу також заявив, що в Україні «у наявності серйозна політична криза» і закликав усі сторони шукати компроміс «демократичними методами в конституційному полі». Він запропонував Ющенку знайти рішення політичної кризи виходячи з верховенства права й демократичних основ. Президент Єврокомісії закликав українських політиків проявити гнучкість для виходу із кризової ситуації. «Немає ситуацій, з яких не можна знайти вихід», – підкреслив він. Голова Єврокомісії сказав, що став після зустрічі з президентом України «більш оптимістичним» щодо шляхів розв’язання кризи. «Існує серйозна політична криза. Сподіваємося, що її вирішать. Президент Ющенко дав мені зрозуміти, що на політичному рівні розробляються рішення, і ризику застосування правоохоронних органів, військової сили або будь-якої іншої сили немає. Ми очікуємо, що це буде рішення на базі конституційних норм і демократичних принципів», – цитує слова голови Єврокомісії proUA.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *