ОСТАННІ НОВИНИ

Теплопостачальники області матимуть проблеми із лімітами газу на новий сезон

|

Лише 7 із 28 теплопостачальних підприємств Львівщини забезпечать стовідсоткове погашення заборгованості за спожитий газ і безперешкодно отримають ліміти газу на наступний опалювальний сезон. Більшість же підприємств теплової енергетики не будуть мати фінансової можливості ввійти в новий опалювальний сезон із стовідсотковими розрахунками за спожитий природний газ, а відтак, матимуть проблеми із отриманням ліміту газу. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомила начальниця управління житлово-комунального господарства ЛОДА Ольга Худюк.

За її словами, для того, щоб розпочати новий опалювальний сезон 2007-2008 року, необхідно погасити заборгованість за спожитий природний газ, яка складає понад 116 мільйонів гривень. Загальна ж дебіторська заборгованість споживачів, зокрема населення, сягає понад 156 мільйонів гривень.

«Значно впала платіжна дисципліна всіх категорій споживачів, особливо населення. Станом на 1 січня рівень розрахунків за послуги теплопостачання був на рівні 98 %, а станом на сьогодні ця цифра становить 72 %. Практично щороку рівень розрахунків за перший квартал є найнижчим, але цього року зниження становить 20 відсотків – і це дуже суттєва цифра», – зазначила пані Худюк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *