ОСТАННІ НОВИНИ

ЖКГ Львівщини покращуватимуть коштом держбюджету

|

У держбюджеті на 2007 рік передбачено 181 мільйон гривень на розвиток житлово-комунального господарства Львівської області, це практично втричі більше, ніж попереднього року. Як повідомила сьогодні під час прес-конференції начальниця управління житлово-комунального господарства ЛОДА Ольга Худюк, ці кошти буде спрямовано на виконання інвестиційних проектів, пов’язаних із соціально-економічним розвитком, запобіганню техногенним катастрофам та аварійним ситуаціям у житлово-комунальному господарстві, а також на виконання низки програм галузі.

Зокрема, на виконання програми реконструкції централізованих систем водопостачання і водовідведення передбачено 4 мільйони 668 тисяч гривень; на програму ремонту, модернізації і заміни ліфтів житлового фонду – 5 мільйонів 888 тисяч гривень; на програму поетапної ліквідації застарілого житла, зокрема аварійного житла і «хрущовок», передбачено 14 мільйонів 200 тисяч гривень. Із державного бюджету також виділять кошти на ліквідацію наслідків підтоплення населених пунктів, щоправда, остаточної суми ще не визначили, але передбачають, що вона становитиме близько 10 мільйонів гривень.

30 відсотків від загальної суми, або 55 мільйонів гривень, передбачено безпосередньо на об’єкти комунальної теплоенергетики. В основному за ці кошти реконструюють теплові мережі та котельні, на виконання цієї програми передбачено 16 мільйонів 500 тисяч гривень. Крім цього, аналогічну суму державної субвенції передбачено на виконання заходів із енергозбереження.

«На Львівщині нараховують близько 1 тисячі 200 котлів, із них третина має коефіцієнт корисної дії на рівні 82 відсотків. Тобто ми маємо дуже великі витрати природного газу і для того, щоб їх скоротити, буде проведено реконструкцію котелень і заміну котлів на сучасніші, у яких ККД становитиме 92 відсотка і більше», – зазначила Ольга Худюк.

За словами Ольги Худюк, реалізація вказаних програм дозволить значно скоротити втрати теплової енергії та покращити якість надання послуг із теплопостачання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *