ОСТАННІ НОВИНИ

„Львівводоканал” припинив водопостачання у двох будинках на вул. Княгині Ольги

|

ЛМПК „Львівводоканал” протягом сьогоднішнього дня проводить відімкнення ЖБК-126 від водопостачання. Зокрема, задля врегулювання спірних питань щодо нарахування за спожиті послуги та погашення заборгованості ЛМКП ”Львівводоканал” припинило водопостачання будинків 63 та 65 на вул. Княгині Ольги.

Як повідомляє прес-служба Львівської міської ради, ЖБК-126, що на вул. Княгині Ольги, 63, 65, не сплачує за спожиті послуги. Тут заборгованість за березень становить 78 тисяч гривень. Незважаючи на неодноразові вимоги ЛМКП ”Львівводоканал”, керівництво вказаного ЖБК відмовляється встановити будинковий лічильник, спотворюючи інформацію про фактичні об’єми водоспоживання. Отож, два 96-квартирні будинки, у яких мешкає 192 особи, сплачують по 200–300 гривень щомісяця. Тому підприємство припинило водопостачання у ці будинки.

Загалом, рівень оплати населення за послуги водопостачання та водовідведення в березні знизився до 76 %. Це не дає змоги підприємству вчасно розраховуватись за енергоносії, погашати інші обов’язкові платежі, компенсовувати витрати на експлуатацію та ремонт. Таким чином, підприємство змушене вдатися до примусового відімкнення боржників, перш за все комерційних або прирівняних до них споживачів.

Так, протягом березня від мережі водопостачання було відімкнено близько десяти об’єктів, серед них – гуртожиток ТзОВ „Армапобутсервіс”, вул. Тичини, 14, де заборгованість сягає 43 тис. грн., та гуртожиток ДП „Бавовнянка” ЗАТ „Бавовно – прядильна фабрика”, вул. Тичини, 17. Там борг становить 106 тис. гривень.

Сьогодні у Львові налічують 117 житлово-будівельних кооперативів (ЖБК), загальна заборгованість яких за спожиті послуги з водопостачання та водовідведення складає близько 600 тисяч гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *