ОСТАННІ НОВИНИ

Усі сміттєзвалища Львівщини потребують рекультивації

|

Практично всі полігони твердих побутових відходів на території Львівської області потребують санації та рекультивації. Неналежна увага з боку влади сприяє забрудненню ґрунтів, води, розповсюдженню бактерій та виникненню інфекційних захворювань. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

За даними Львівської міжрайонної природоохоронної прокуратури, ці проблеми залишаються і поза увагою постійно діючих комісій, створених розпорядженнями райдержадміністрацій. Крім того, програма про поводження з відходами на території області відсутня, що є порушенням чинного законодавства.

«Протягом тривалого часу сільські сміттєзвалища експлуатуються без проекту відведення земель, на яких відсутня охорона і технічні засоби. Не проводиться перешарування сміття ґрунтом, не здійснюється нейтралізація неочищених стічних вод та не проводиться рекультивація відпрацьованих ділянок звалищ», – зазначено у повідомленні прокуратури Львівської області.

За даними державного управління з охорони навколишнього природного середовища у Львівській області, на території Львівщини розміщено понад 8 мільйонів тонн промислових відходів, з яких – 270 тисяч тонн є токсичними. Усього в області нараховується 572 сміттєзвалища, з яких 52 – міські і 519 – сільських. При цьому рішення про надання земельних ділянок надано лише 366 сміттєзвалищам.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *